Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/retssamfund.dk/public_html/wp-content/plugins/my-wp-translate/includes/class-my-wp-translate-po-parser.php on line 186
Niels Ebbesens medalje 2018. Uffe Thorndahls takketale. - Retssamfund DK

Niels Ebbesens medalje 2018. Uffe Thorndahls takketale.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/retssamfund.dk/public_html/wp-content/plugins/social-warfare/functions/social-networks/googlePlus.php on line 71

Uffe-ThorndahlUffe Thorndahl fik d. 7.7. 2018 overrakt Niels Ebbesens medalje i Klostervang Museum, 7442 Engesvang. Det er en betydende hæder. Medaljen bliver tildelt “til personer, som har udvist særlig forsvarsvilje og/eller styrket Dansk sammenhold og frihedsånd”. Foreningen Niels Ebbesens Venner blev dannet i 1970’erne af tidligere modstandsfolk i Århus, der ofte mødtes for at mindes modstandskampen og det fællesskab, den havde givet dem.

Motiveringen for tildelingen:

niels-ebbesens-medalje“I dit store sociale engagement i samfundsdebatten, har du uden tøven set bort fra risiko og egen fortjeneste og påtaget dig den nødvendige indsats mod uretfærdighed og misbrug i samfundet. Uden at skæve til størrelse og magt, du er oppe mod, har du taget kampe som de fleste ville betænke sig sig på.
Det finder vi helt i Niels Ebbesens ånd.”

Uffe Thorndahls takketale:

Jeg vil gerne takke Niels Ebbesens venner for at tildele mig denne medalje som jeg både er meget stolt af og glad for at modtage.
“Jeg vil bære medaljen ved alle fremtidige arrangementer, hvor det giver mening.”
Jeg har i mit aktive liv rejst meget rundt i Danmark og mødt rigtig mange danskere. Et af de karakteristiske træk ved os danskere, at vi ser meget ens på mange ting, og vi har alle en meget veludviklet og ensartet retfærdighedssans.
Solide og ordentlige borgere, der gennem et langt liv har arbejdet energisk for det fælles bedste for vort samfund, bliver derfor ofte dybt chokerede, når de på et tidspunkt har brug for samfundets bistand, og så oplever, at vore myndigheder nærmest flygter fra deres ansvar, ofte med begrundelser som borgerne finder i strid med vor lovgivning. Jeg har som bisidder for ofre for den offentlige misforvaltning landet over ofte haft lejlighed til at blive rystet over, hvor ringe det i virkeligheden står til i dagens Danmark. Nyhedsmediet Avisen DK, bragte i februar en artikel :
Det fremgår af artiklen :
” Inden for det seneste år har hver ottende offentligt ansatte været vidne til eller haft mistanke om ulovligheder eller grove fejl og forsømmelser på arbejdspladsen.”
Når borgerne så påklager disse ulovligheder skulle man tro, at det offentlige tilsyn og ministerierne som jo netop har til opgave at sørge for at landets love respekteres ville være glade for at modtage en kvalificeret og veldokumenteret klage fra en borger. Sådan reagerer en kvalificeret erhvervsvirksomhed fordi kvalificerede klager skaber grundlag for en yderligere kvalitetsforbedring af virksomheden. Men sådan går det ikke med borgernes veldokumenterede klager. Her er reaktionen i statens tilsyn og ministerier den, at man gør alt hvad der overhovedet kan gøres for at misforstå, omformulere klagen formentlig mest af hensyn til studiekammeraterne i de kommunale forvaltningsorganer. I store træk uanset hvor velbegrundet en borgers klage er, har det stort set ingen konsekvenser. Professor Steen Hildebrandt skrev i april måned en artikel i Berlingske under overskriften : ” Råddenskab i en organisation begynder i de øverste ledelseslag.” Det tror jeg, at han har fuldstændig ret i, og at det er hovedforklaringen på, at hver ottende offentligt ansatte begår ulovligheder i deres myndighedsudøvelse. En af vore store sangere John Mogensen som døde for mere end 40 år siden fastslog i en sine store sange : ” Der er noget galt i toppen, noget der trænger til at skiftes ud.” Tydeligere kan det ikke siges, at det er endnu mere rigtigt i dag. Alt for mange af dem, der bærer de ” Gyldne kæder” misbruger deres magt til egen vinding. Hvordan kan det i et land Danmark være rigtigt, at borgmestre og kommunaldirektører afvikler en generalforsamling i Hamburg, hvor der forud spises på en Michelin restaurant og overnattes på et luksushotel, hvor der er fri bar til kl. 02.30? Hvis borgmestrene og kommunaldirektørerne vil drikke mere, så er det dog for egen regning. Generalforsamlingen begynder kl. 09.00. Eller hvordan kan det være at det er en forsvarlig anvendelse af skatteborgernes penge, at kommunaldirektører anvender ” The Witchery by castle” i Edinburgh, som markedsfører sig med overdådige suiter, og fritstående sølvbelagte badekar? Jeg tror, at der er meget få danskere, der synes at disse eksempler viser en fornuftig og forsvarlig anvendelse af offentlige midler, og udtrykker den tilstrækkelige respekt for skatteborgerne. Men det synes, det statslige tilsyn og Indenrigsministeriets embedsmænd. Jo det er rigtig nok, der er noget galt i Danmark.
Jeg vil endnu engang gerne sige mange tak for medaljen, og samtidig også rette en stor tak for min hustru Ulla, uden hendes opbakning og støtte havde jeg ikke været ikke i stand til at virke som bisidder for mange borgere landet over.

Din kommentar vil blive værdsat!