Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/retssamfund.dk/public_html/wp-content/plugins/my-wp-translate/includes/class-my-wp-translate-po-parser.php on line 186
Vordingborg Kommunes millionsnyd med kattegrus og moms - Retssamfund DK

Vordingborg Kommunes millionsnyd med kattegrus og moms


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/retssamfund.dk/public_html/wp-content/plugins/social-warfare/functions/social-networks/googlePlus.php on line 71
vordingborg-kommune-snyd-kattegrus-moms

Kommunen har snydt for en million

Uffe Thorndahl:
De fleste kan vel huske den sag, hvor en borger som følge af et trafikuheld, der medførte en lille olieplet på vejen i Askeby, af kommunen blev pålagt en udgift på mere end 15.000 kr. fordi kommunen sendte hele 9 mand ud for at drysse lidt kattegrus på oliepletten. Bilens fører bad mig om at være bisidder i sagen, og kommunen blev tvunget til at tilbagebetale hver eneste krone. Men inden vi nåede så vidt, havde jeg modtaget et brev fra borgmester Knud Larsen som endda var “kvalitetssikret” af kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune.
Knud Larsen henviser til, at det af planen for det risikobaserede redningsberedskab i Vordingborg kommune er bestemt at :” første udrykningen til færdselsuheld består af en holdleder + 5 brandfolk.” Det er imidlertid direkte usandt. I planen står således vedrørende mindre hændelser ” op til 1 holdleder + 3 brandfolk.”
Altså op til.
En gennemgang af kommunens sager viste også en voldsom forskel i bemandingen. Således kostede et uheld på Motorvejen i nordlig retning ved Lundby kun 791 kr. og udspredningen af kattegrus blev klaret af blot en person.
Knud Larsen beklagede så, at kommunen ikke havde henvist til vejlovens § 102 stk.2. da den fremsendte en faktura på de 15.000 kr. Men læser man denne bestemmelse, kan man selv med meget moderate folkeskolelæsefærdigheder uden videre konstatere, at denne bestemmelse ikke kan bruges lovligt i denne sammenhæng, og at samtlige opkrævninger kommunen havde foretaget så måtte være lige så ulovlige. Jeg bad derfor først Knud Larsen og herefter Statsforvaltningen om at sørge for, at alle disse ulovligt opkrævede beløb blev tilbagebetalt omgående. Det samlede ulovligt opkrævede beløb er af størrelsesordenen 500.000 kr. Nogenlunde samtidigt opdagede jeg, at kommunens beredskab havde begået en helt anden ulovlighed. Når beredskabet blev kaldt ud til fejlalarmer, så skulle ejendomsejeren betale et gebyr herfor. Vordingborg kommune havde imidlertid lagt moms på disse gebyrer, hvad der er klokkeklart ulovligt. Så jeg bad også om en tilbagbetaling af den ulovlige moms, som jeg også skønner er af størrelsesordenen 500.000 kr. Statsforvaltningens ulyst til at varetage sit ansvar og sørge for, at kommunerne overholder landets love blev også understreget i denne sammenhæng, og Statsforvaltningen afviste sagen, som jeg så sendte frem til Social- og Indenrigsministeriet. Ministeriet har netop meddelt:
”  Ministeriet skal i den forbindelse anmode Statsforvaltningen om at forholde sig til, om en kommunes opkrævninger ( som vejmyndighed ) efter § 70 i lov om offentlige veje er at anse for forvaltningsakter.
I givet fald anmodes Statsforvaltningen videre om at forholde sig til, om Vordingborg kommunes opkrævninger overholder kravene til udstedelse af forvaltningsakter efter forvaltningsloven samt, hvis det ikke er tilfældet, betydningen heraf, herunder i forhold til allerede udsendte opkrævninger.”
Ministeriet har bedt om svar senest 3 uger fra brevets dato.
Så det øger jo forventningerne til, at Vordingborg kommune nu tvinges til at tilbagebetale den million kr. som kommunen har snydt sig til.
Med venlig hilsen
Uffe Thorndahl
Ambassadør for
Borgerretsbevægelsen
Klintholm Havnevej 74
4791 Borre
Editor’s note: Det omtalte beredskab  sorterer ikke længere under kommunen men under Næstved beredskab.

Din kommentar vil blive værdsat!