Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/retssamfund.dk/public_html/wp-content/plugins/my-wp-translate/includes/class-my-wp-translate-po-parser.php on line 186
Fuskeriet i Nævnenes Hus - brev til Statsministeriet - Retssamfund DK

Fuskeriet i Nævnenes Hus – brev til Statsministeriet


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/retssamfund.dk/public_html/wp-content/plugins/social-warfare/functions/social-networks/googlePlus.php on line 71
16.11.17 
Statsministeriet.
Vedr.: Fuskeriet i Nævnenes Hus.
Naevnenes-hus-viborgLars Løkke Rasmussen hævdede for nogen tid siden, at den statslige udflytning af arbejdspladser havde været en stor succes, og henviste som et eksempel på det Nævnenes Hus som var blevet placeret i Viborg. Nu har jeg en række sager netop med Nævnenes Hus, så denne vurdering kom fuldstændigt bag på mig, men Lars Løkke Rasmussen kunne jo have informationer, jeg ikke havde, så jeg bad derfor om aktindsigt i alt det materiale, der kunne begrunde denne vurdering. Statsministeriet meddelte mig så kort tid efter, at der overhovedet ikke fandtes materiale i Statsministeriet, der kunne understøtte denne vurdering. Ministeriet oplyste så, at det eneste grundlag for Lars Løkke Rasmussens vurdering af succesen med udflytningen af statslige arbejdspladser havde været et par timers besøg netop i Nævnenes Hus.
Jeg kan selvfølgelig ikke vide, hvad man der har bildt Lars Løkke Rasmussen ind, men hans offentlige udtalelser har i hvert fald intet med virkeligheden at gøre.
“Nævnenes Hus har til dato fungeret som en karikatur på en institution i et demokrati.”
Nævnenes Hus har til dato fungeret som en karikatur på en institution i et demokrati. Jeg har på vegne af et betydeligt antal medborgere indklaget en række sager for Nævnenes Hus. De fleste sager er klager over forsyningsselskabers misligeholdelser af offentlighedsloven. Sådanne sager skal efter offentlighedslovens § 37 stk.3 være færdigbehandlet indenfor 20 arbejdsdage. Mange af de sager jeg har verserende i Nævnenes Hus har været under ” behandling” i mere end 6 måneder. Nu har jeg så modtaget ( vedlagt ) en serie enslydende meddelelser fra Nævnenes hus, der om sager som for længst skulle være færdigbehandlet nu bl.a. meddeler at sagerne forventes færdigbehandlet indenfor 3 måneder og for nogles vedkommende inden jul. Jeg er af den opfattelse, at ingen af de sager, jeg medsender har Nævnenes Hus reelt påbegyndt behandlingen af. Det er simpelthen skandaløst ringe og på et niveau, der kvalitetsmæssigt fuldstændigt svarer til den håndtering, der har været eksempelvis af SKAT´s IT-systemer. Såfremt Statsministeriet ikke er enige i, denne vurdering af Nævnenes Hus, skal jeg derfor bede om aktindsigt i den dokumentation, som efter minsteriets vurdering er i stand til at tilbagevise de erfaringer, jeg som bruger ovenfor har beskrevet.
Jeg sender kopi til Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg.
Med venlig hilsen
Uffe Thorndahl
Ambassadør for
Borgerretsbevægelsen

Din kommentar vil blive værdsat!