Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/retssamfund.dk/public_html/wp-content/plugins/my-wp-translate/includes/class-my-wp-translate-po-parser.php on line 186
Kommunaldirektørerne og deres selvtildelte luksusrejser - Retssamfund DK

Kommunaldirektørerne og deres selvtildelte luksusrejser


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/retssamfund.dk/public_html/wp-content/plugins/social-warfare/functions/social-networks/googlePlus.php on line 71
DJØF er kommunaldirektørernes fagforbund

DJØF er de offentlige chefers herunder kommunaldirektørernes fagforbund

Der er noget galt i toppen.

Danmarks Radio har på fremragende vis afdækket det omfattende misbrug af offentlige midler i forbindelse med aflønningen af de øverste offentlige chefer i kommunerne. Sidste år afdækkede Rigsrevisonen tilsvarende et omfattende misbrug i Region Syddanmark, hvor en stor del af de ledende chefer i strid med lovgivning, overenskomster og aftaler modtog adskillige millioner kr. ulovligt. Der er simpelthen stort set ingen kontrol med aflønningerne på chefsgangene. De politikere der så hævder, at de blot følger overenskomsterne m.v. i forbindelse med deres godkendelser af dette massive misbrug udtaler sig som det også fremgik af Danmarks Radios dokumentarudsendelser i helt åbenbar modstrid med sandheden. Misbruget drejer sig ikke bare om lønninger, men også om afholdelse af udgifter, der til forveksling minder om privat forbrug. Når man således ser på rejsebilagene, så starter misbruget allerede i lufthavnen. Direktørerne skal her have store luksusøl, fernet brancaer, lakseanretninger etc. Rejste de privat med familien ville de færreste af dem bruge penge på denne måde, men når skatteyderne betaler, så er der nærmest ingen grænser. De fleste rejser direktørerne deltager i er helt uden faglig relevans for kommunaldirektørerne, og i dag gider vore topfolk jo ikke tage en rejse til Stockholm eller Hannover. Nej vor tids kommunaldirektører rejser først og fremmest interkontinentalt, og det er jo rejser til Californien, Brasilien, Kina, Japan, Australien etc. Vor jord er nu simpelthen blevet alt for lille til at honorere vore kommunaldirektørers enorme rejselystenhed.
“Vor jord er nu simpelthen blevet alt for lille til at honorere vore kommunaldirektørers enorme rejselystenhed.”
Og opholdsudgifterne ligger i de fleste tilfælde 2-3 gange over det, der er tilladt for statslige embedsmænd. Kommunaldirektørerne gider også kun deltage i luksusrejser. Tag for eksempel The Witchery by the Castle i Edinburgh. Her opholdt kommunaldirektøren i Vejle sig. Prøv som skatteyder at se, hvad The Witchery by the Castle byder på og koster. Det kan let ses på nettet. En af de mest rejselystne kommunaldirektører er fra Esbjerg. Han gider sit arbejde så lidt, at han rejser på skatteydernes regning omkring 45 dage om året. Og er der hummer på menuen, så er han der som en mis. Kommunaldirektøren i Esbjerg er også så avanceret, at han kan generationsskifte med sig selv. Det er et arrangement som selv Kommunernes Landsforening ikke havde forestillet sig. Generationsskiftet med sig selv kan lyde som en morsomhed, men for skatteyderne er det en ubehagelig virkelighed, for kommunaldirektøren nappede i den forbindelse lige 1½ millioner kr. yderligere til sig selv. Nu forklarer for eks. DJØF, (kommunaldirektørernes forening)  de ekstremt høje lønninger med, at dette er nødvendigt for at kunne tiltrække og fastholde kvalificerede ledere. Underforstået, at ellers ville de pågældende søge ansættelse til endnu højere lønninger i den private sektor. Dette er noget vås. Jeg har været politisk aktiv i ca. 40 år, og det er meget begrænset, hvad jeg har oplevet af egentligt kvalificerede offentlige topledere. De fleste er ikke meget bevendt. Og det er et fåtal, der kan opnå stillinger i den private sektor.
“Vi kan derfor sagtens uden nogen form for kvalitetsreduktion af de kommunale direktører reducere lønniveaet med mindst 30%.”
En af mine kommunaldirektører forsøgte sig eksempelvis i den private sektor. Det klarede han i knap 2 år, og så opgav han. Så det var en ægte fiasko. Men han kunne naturligvis sagtens blive kommunaldirektør, så det blev han så igen. Og han såmænd siden fiaskoen i det private været kommunaldirektør i hele 3 forskellige kommuner.
Vor berømte sanger John  Mogensen fastslog for nogle årtier siden :” Der er noget galt i toppen, noget der trænger til at skiftes ud.” Det gjaldt dengang, og det gælder desværre i endnu højere grad idag.
Med venlig hilsen
Uffe Thorndahl
Ambassadør for
Borgerretsbevægelsen
Se også debatindlæg af Henning Thiesen, DJØF-formand for de offentlige chefer: Kommunale chefer forgylder ikke sig selv.

Din kommentar vil blive værdsat!