Replik til kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller, Hedensted


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/retssamfund.dk/public_html/wp-content/plugins/social-warfare/functions/social-networks/googlePlus.php on line 71

Uffe Thorndahls replik til kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller

 

 

Den 8. januar 2017 har Kommunen.dk en artikel om Uffe Thorndahls og Borgerretsbevægelsens angiveligt chikanøse fremfart over for kommunernes ansatte: “Kommunalt ansatte føler sig jagtet af tidligere borgmester“.

I artiklen er bl.a. kommunaldirektør i Hedensted Kommune Jesper Thyrring Møller interviewet, men journalisten har også fat i Uffe Thorndahl. Jesper Thyrring Møllers udsagn har foranlediget denne replik over mail d. 9, januar, hvor Uffe beder Jesper om at konkretisere og dokumentere sin kritik, og hvor Uffe erindrer om sagen om JYSK’s lager i Uldum, som efter Uffe Thorndahls skøn påførte Hedensted kommune et tab på mindst ca 15 millioner – og hvor Jesper Thyrring Møller spillede en hovedrolle.

 

“Kære Jesper Thyrring Møller.
Jeg har netop læst det, du er refereret for i Bladet kommunen.
Jeg har også overfor dig gentagne gange foreslået, at vi sammen med de lokale medier gennemgik de sager, jeg efter anmodning fra lokale borgere beskæftiger mig med, således at kommunen i givet fald kunne dokumentere eller sandsynliggøre, at kommunen havde ret. Dette tilbud har hverken du eller kommunen overhovedet villet reagere på.
Jeg skal på baggrund af dine helt udokumenterede påstande anmode dig omgående om konkret at oplyse i hvilke sager, det efter din opfattelse har været forkert af mig at gå ind i sagen og på hvilket konkret grundlag .
Det tidsforbrug du påstår I har anvendt i forbindelse med aktindsigtsgennemgang er helt udokumenteret og også urigtigt i hvert fald, såfremt kommunen blot nogenlunde har overholdt arkivloven.
Du undgår fuldstændigt at oplyse, at en af hovedforklaringerne på, at mange sager har trukket ud og medført et betydeligt tidsspilde for mit vedkommende er dine og kommunens  mange løgne bl.a. overfor andre myndigheder som Statsforvaltningen. Jeg skal her henvise til din samtale med Statsforvaltningens Martin Basse d. 20.2.2013. som netop ringer dig op, fordi han igen har kunnet konstatere en løgn fra kommunens side. Martin Basse siger bl.a. og selvfølgelig lidt mere diplomatisk :
” … hvorefter der kort efter dukker yderligere oplysninger op, som vi burde have haft, da vi spurgte. Det stiller os i en vanskelig situation, fordi vi arbejder ud fra den forudsætning – som ellers aldrig svigter – at kommuner svarer dækkende og sandfærdigt, når vi spørger…”
Du har også helt undgået at fortælle kommunen om din direkte personlige involvering i de omfattende lovovertrædelser, du var dybt involveret i, da kommunen solgte ca. 33 ha erhvervsgrund ved Uldum til Lars Larsen. Sagen svarer fuldstændigt til Tulip sagen fra Vejle kommune i 90érne. Du påførte ved dine lovovertrædelser aktivt skatteyderne et tab på i hvert fald ca. 15 millioner kr.
Jeg sender min hvidbog om kommunens lovovertrædelser i forbindelse med Lars Larsen sagen til bladet kommunen, og jeg forestiller mig at Ronja Pilgaard med de krav, der stilles til en journalists etik følger denne sag op, når bladet kommunen nu har taget hul på denne problematik. Jeg ser frem til, at du i bladet kommunen vil kommentere de mange bevidste lovovertrædelser, du begik i forbindelse med dette grundsalg.
Med venlig hilsen
Uffe Thorndahl
Ambassadør for
Borgerretsbevægelsen

 

Din kommentar vil blive værdsat!